Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Οικογενειακή βόλτα

Οργώσαμε το Άλσος του Στρατού σήμερα. Οικογενειακώς... Χρειάστηκε βέβαια αρκετή προετοιμασία (το φόρτωμα 5 ποδηλάτων σε δύο αυτοκίνητα είναι επίπονη άσκηση!). Αλλά το αποτέλεσμα ήταν λίαν ικανοποιητικό. Πέντε χαρούμενοι ποδηλάτες γέμισαν με χαρωπές φωνές το πάρκο!

Πολύ θετικό ήταν το γεγονός ότι αυτοί οι πέντε ποδηλάτες δεν ήταν μόνοι τους! Συνάντησαν και αρκετούς άλλους που είχαν την ίδια ιδέα. Το απογοητευτικό όμως ήταν πως σχεδόν όλοι ήταν ... ανήλικοι. Οι ενήλικοι συνοδοί παρακολουθούσαν από μακριά. Πόση ώρα αντέχει άραγε κάποιος να περπατάει στο πάρκο, προσπαθώντας να κρατήσει οπτική επαφή με το βλαστάρι του, το οποίο εξαφανίζεται με το ποδήλατό του, πίσω από δέντρα ή κτίρια; Μάλλον λίγη, αν κρίνω από παλιότερη, δική μου εμπειρία. Οι ίδιοι αυτοί ενήλικες, κοιτούσαν με κάποια περιέργεια το ενήλικο ζευγάρι ποδηλατών που με "πλήρη" εξάρτηση (κράνος και γάντια) ακολουθούσαν τα πιτσιρίκια τους στην ποδηλατική βόλτα. Ελπίζω να τους βάλαμε σε ... σκέψεις!

Έχοντας ποδηλατίσει αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα τους τελευταίους 2 - 3 μήνες, σε ασφάλτινους δρόμους και με σχετικά γρήγορο ρυθμό, είχα αισθανθεί τον τελευταίο καιρό, την έλλειψη μιας χαλαρής βόλτας. Αυτή η βόλτα ήταν ό,τι ακριβώς χρειαζόταν.

1 σχόλιο:

Fragkiskos Vellis είπε...

http://www.pezcyclingnews.com/?pg=fullstory&id=6731

Ένα πολύ χρήσιμο link