Κυριακή 18 Μαΐου 2008

Η αρχή

Η ιδέα για τη δημιουργία ενός blog με σκοπό τη διάδοση της σωστής κουλτούρας / παιδείας, σε σχέση με την αστική μετακίνηση με ποδήλατο, μου ήρθε μόλις σήμερα αμέσως μετά τη συμμετοχή μου στον 1ο Ποδηλατικό Γύρο Ηλιούπολης.

Συνειδητοποίησα ότι υπάρχει μια θετική τάση στην υιοθέτηση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, αλλά παντελής άγνοια του πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε στο δρόμο, είτε ως ποδηλάτες είτε ως οδηγοί αυτοκινήτων.

Τώρα βέβαια θα μου πείτε, περίμενες να βγουν τα ποδήλατα στους δρόμους για να καταλάβεις τι συμβαίνει στους δρόμους της πόλης; Όχι βέβαια. Είκοσι χρόνια οδηγός αυτοκινήτου, ξέρω καλά ότι η οδηγική παιδεία είναι σε ανεπάρκεια έτσι κι αλλιώς. Όμως το θέμα μας εδώ είναι πιο συγκεκριμένο, πιο ειδικό: Ποδηλάτες κάθε ηλικίας θέλουμε να μοιραζόμαστε το δρόμο με τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς, διεκδικούμε το δικαίωμα στη μετακίνηση με έναν εναλλακτικό, πλήρως φιλικό προς το περιβάλλον και συνολικά οφέλιμο τρόπο. Πώς θα το πετύχουμε χωρίς να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου; Πώς θα μετακινούμαστε με ασφάλεια και με καλή διάθεση;

Θέματα σχετικά με τα παραπάνω και άλλα σχετικά θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε με το blog αυτό. Με την ελπίδα να αποτελέσουμε ένα μικρό πυρήνα κουλτούρας, παιδείας και πολιτισμένης συμπεριφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: